Svetovni dan zemlje

Prispevek je zapisala vzgojiteljica Irena Pelko.

Dan zemlje je dogodek, ki ga praznujemo 22. aprila z namenom, da se spomnimo na pomembnost varovanja in ohranjanja našega planeta Zemlja. V ta namen so  tudi otroci skupaj z vzgojiteljicami iz  vrtca Agata v mesecu aprilu izvajali dejavnosti o ozaveščanju in varovanju okolja na Zemlji.
Danes, ko zemlja praznuje in mi z njo, pa smo vse skupine iz vrtca Agata, enota Lovski dom in enota Javorje posadili 11 dreves. Vsaka skupina je svoje drevo posadila v kotičku narave, kjer se rada zadržuje, igra in bi ga rada ohranil takega še za dolgo, dolgo časa.
V naslednjih dneh bodo otroci predali pismo z usmeritvami,  kje se nahaja njihovo drevo, drugi skupini. Ta pa bo ob doživetju sajenja in pomembnosti dreves za vse nas spoznala, katero drevo so posadili drugi otroci, kakšno je in kje se nahaja njihov skriti kotiček v naravi.
Louise L. Hay je zapisala: “Zemlja človeštva ne rabi za preživetje. Preden smo prišli na ta planet, je šlo materi Zemlji kar dobro. Če je ne bomo ljubili, bomo izgubljeni.” Včasih se zdi da se tega premalokrat zavedamo, zato so takšne priložnosti še kako koristne, da se VSI spomnimo in prispevamo svoj delček k zdravemu in čistemu planetu  Zemlja.

(Skupno 774 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja