V skupini »Zajčki« smo se v tednu od 11. do 15.11.2024, pogovarjali o hrani, značilni za tradicionalni slovenski zajtrk. Vsak dan so otroci spoznali eno dobrino ter spoznavali lastnosti. Vse so lahko tudi poizkusili in ugotovili, da je domače pridelana hrana res okusna.
Otroci so bogatili besedni zaklad z novimi besedami, kot npr. medičina, jablana, kvas… Sodelovali smo z domačim okoljem, saj so otroci skupaj s starši izdelali plakat s sličicami hrane, značilnimi za tradicionalni slovenski zajtrk.
V petek smo zaključili s temo in si privoščili pravi tradicionalni slovenski zajtrk z zanimivimi dejavnostmi. Vzgojiteljice 2. starostnega obdobja smo zaigrale igrico »Čudežna skleda medu« (Ž. V. Doria) za otroke zgornjega nadstropja. V šoli pa smo si ogledali razstavo lokalnih jedi ter predstavitev čebelarja g. Ingliča z medenimi dobrotami.
Zapisala Barbara Primožič