Na kmetiji Pr’ Ožbet

3.   DAN NA KMETIJI

Danes nas je prebudilo težko pričakovano sonce. Po zajtrku smo zamesili  hlebčke kruha in ga spekli v krušni peči. Hlebčke kruha smo danes tudi odnesli domov in z njim presenetili svoje domače. Nato smo se na traktorski prikolici odpeljali na travnik, kjer smo grabili sveže pokošeno travo in jo nalagali na prikolico. Polno prikolico trave smo prepeljali do hleva. Tu so otroci travo nanosili kravam. Sledila je prosta igra na igralih. Otroci so se lovili, igrali v peskovniku, gugali, spuščali po toboganu in zip line-u. Okrepčali smo se s slastnim kosilom nato pa nas je avtobus odpeljal v dolino. Naš »tabor« na kmetiji smo zaključili vsi zadovoljni, prijetno utrujeni a polni doživetij in spoznanj, ki nas bodo še dolgo bogatila!

*****

2. DAN NA KMETIJI

Dan smo pričeli s pravim domačim zajtrkom (domač kruh, domača marmelada, maslo in mleko). Sledil je krožen pohod proti Staremu Vrhu. Tik pod vrhom smo se odpravili tudi na tematsko gozdno pot. Otroci so v gozdu iskali lesene kipe gozdnih živali. Na vrhu smo si privoščili malico, nato pa smo se preko vasi Podvrh vrnili nazaj do kmetije Pr Ožbet. Sledilo je kosilo in nekaj proste igre. Popoldne smo odkrivali in spoznavali živali v hlevu (konj, pujsi, zajci, kokoši, koza). Otroci so se preizkusili tudi v molži krave. Občutili so kako toplo je satovje čebel, spoznali so kako živijo čebele in kako je potrebno skrbeti za njih. Spoznali so kmečke pripomočke, orodja in mlin za pridobivanje moke iz žita. Naše dogodivščine pa smo zaključili še s pižama žurom ob glasbi in soju »disko luči.«

 

*****

1. DAN NA KMETIJI

Prispeli smo na kmetijo Pr* Ožbet. Kljub dežju in megli smo doživeli marsikaj zanimivega. Ogledali smo si živali v hlevu, obiskal nas je lovec Lado, ki nam je predstavil divje živali naših gozdov, gospodinja Milena nam je predstavila pripomočke za peko kruha v krušni peči in demonstrirala mesenje testa za kruh, otroci so jahali kobilo Lili in zakurili smo kres. Med posameznimi dejavnostmi pa smo si krajšali čas s tekmovanjem s sankami na suhem, prepevanjem pesmi, igranju družabnih iger, s spuščanjem na zip line-u ter na igrišču z igrali in peskovnikom. Torej, ni nam bilo dolgčas! Polni novih vtisov in spoznaj smo hitro zaplavali v sladek spanec.

 

(Skupno 358 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja